fbpx

O studiju

Dobro došli u carstvo uspavanih beba i vesele djece. Ja sam Lenka Keleman, dječiji i porodični fotograf.

Majka sam dvije slatke djevojčice,izmedju kojih je 6 godina razlike. S pravom mogu da kazem da je Studio Lenka Keleman, moje drugo, srednje djete ) Studio postoji od 2012. godine i trenutno je vodeći studio vezano za fotografiju ovog tipa.

Šta je to što nas razlikuje od drugih studija?

Obzirom da u to vrijeme kad sam ja počela da se bavim dječijom fotografijom, kao takva uopšte nije postojala u našem gradu. Uspjela sam za vrlo kratak period da svojim radom steknem povjerenje, mogih roditelj, koji su kao i na samom početku tako i dan danas moji vijerni krlijenti.

Po zanimanju sam diplomirani dizajner enterijera, što mi pomaže u osmišljavanju dekoracija i scenografija za studijska fotografisanja. I to je još jedna stvar po kojoj se Studio Lenka Keleman, razlikuje od ostalih.

Ostvarila sam saradnju sa vodećim firmama za opremanje enterijera u našem gradu, te se trudim da svojim klijentima ponudim proizvod koji prati svjetske trendove, naravno u svijetu fotografije.

Skoro 10 godina sam živjela u Moskvi, gdje sam i završila fakultet. Na petoj godini studija sam imala fotografiju kao obavezan predmet, tako da ne mogu reći da sam u fotografiju uplovila iznenada.

Pored svakodnevnog usavršavanja , mnogobrojnih kurseva za newborn fotografiju, dosta sredstava ulažem u same rekvizite za fotografisanje. A najbitnije od svega je to, da sam kroz fotografiju stekla ogromno iskustvo rada sa djecom.